Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisääSelvä
Sulje sivuvalikko

Etusivu » Referenssit » Asikainen

Kohde: Asikainen - Oulu

Asiakkaan viesti:

Terve!

Eli nyt on aurinkokeräimet on katolla ja takka on valmis. Ja tässä vaiheessa minä lupasin lähettää kuvia ja hieman kokemuksia teille laitteista.

Tuotteet tulivat siis uudiskohteeseen ja tarkoituksena on saada mahdollisimman alhaiset käyttökustannukset. Aurinkokeräimet ovat olleet katolla nyt n.2kk ja niistä ei ole kuin pelkkää hyvää sanottavaa. Keräinten asennus on helppo homma, eikä siinä mene kauan aikaa. Kasasin keräinten rungot valmiiksi maassa ja nostelin ne sitten katolle ja kiinnitin ne. Sen jälkeen vedin putket keräimille teknisestä tilasta, jonne kiinnitin pumppuyksikön ja paisuntasäiliön. Putkimies kytki putket ja ilmasi järjestelmän nopeasti. Sen jälkeen nostelin putkilaatikot katolle ja painelin putket saippuaveden kanssa telineeseen. Kun sain keräimet toimintaan niin säädin varaajan sähkövastuksen termostaatin 45 asteeseen, eikä varaajan lämpötila ole kerennyt käydä kertaakaan niin alhaalla, että sähkövastuksen olisi pitänyt lämmittää vettä. Keräimet lämmittävät vettä myös pilvisellä säällä eli näissä tyhjiökeräimissä on hyötysuhde kohdallaan. Varaajana toimii 500 litran Akvatermin Smart.

Takan asennus kävi myös kohtuullisen vaivattomasti. kun piippu oli paikallaan, sommittelin takkasydämen oikealle paikalle ja säädin sen vatupassilla suoraan, joka onnistui helposti säädettävien jalaksien avulla. Ja kun putkimies kytki putket, aloin rakentamaan kuorta takkasydämen ympärille. Tein rautarungon, jonka kiinnitin takana olevaan kiviseinään ja lattiaan. pinta tuli kivilevystä jonka taakse laitoin 30mm palovillan jottei rungosta tule niin onton kuulonen. Takan kansiosan rungon hitsasin alumiinipalkista johon kiinnitin kivilevyn ja tein siihen myös reijät, joihin kiinnitin ilmaritilät. Näin kannesta tuli kevyempi ja sen saa vain nostamalla poissa, jolloin takkasydämeen pääsee hyvin käsiksi. Pumpulle tein myös huoltoluukun takan sivuseinämälle.

Takassa en ole vielä kerennyt hirveästi puuta poltella, mutta sen verran olen sitä kokeilun kannalta lämmitellyt että olen sen todennut olevan erittäin tehokas. Takka tuottaa jo yhdellä isohkolla halolla n. 30min 73 asteista vettä varaajalle ja sopivasti lämmintä ilmaa sisätilaankin. Odotan innolla syksyn kylmiä kelejä jolloin aurinkokeräimet eivät enään tuota lämmintä vettä niin pääsen sitten kunnolla ottamaan takasta hyötylämpöä irti

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito