Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisääSelvä
Sulje sivuvalikko

Etusivu » Referenssit » Referenssi: Niinikoski

Referenssi: Stark

PROJEKTI

Meidän pitkäaikainen taloprojektin vaatimus oli laatua, mutta lämpenee edullisesti. Ehdot oli vesikiertoinen lattialämmitys, jota voidaan lämmittää millä tahansa –ilma, aurinko, puu, sähkö, öljy tai joku muu.

Maalla kasvaneena puuhellan lämpö on aina mielessä, joten päädyimme vesikiertoiseen Nordica puuhellaan ja vesikiertoiseen pellettitakkasydämeen, jolle tehtiin nätit kuoret. Kruunuksi tulevaisuuteen varauduttiin Akvasolar aurinkovaraajaan ( 500 lit. ). Varaajaa ei olisi välttämättä tarvittu koska pellettipolttoteho nousee tarpeen mukaan. Suihkussa käynti ym. Tänä vuonna on tarkoitus hankkia aurinkokeräimet katolle josta saadaan käyttövesi maalis – lokakuun väliselle ajalle.

Paljon on saatu epäilyjä. Kuinkahan toimii, pelletti-puu-sähkö-aurinko. Varaaja ei riitä. Lämpö ei riitä. Ei voi olla noin halpa lämmittää.

Voitto kotiin / Kaikki toimi!


Tänä talvena täytetty pöytäkirjaa kuluista
Talo 150m2 vähän ylieristetty, mutta ei passiivitalo
Pellettiperuslämpö 14 kwh
Puuhella 13 kwh
kun molemmat sammuu lähtee sähkövastus päälle 45cels. 3 kwh
varalla myös ilmalämpöpumppu jäähdytykseen ja varalämpöön ilmanvaihdossa lämmön talteenotto Vallox Digit 2

TALON LÄMMITYS

Lähtökohtana on itse muurattu punatiilipiippu, joka myös varaa lämpöä. Todetusti kestää kauan toimivana (paljon 1800 luvun piippuja). Takalle tehty punatiilirunko johon kahitiili vuoraus jolla tehty kaaret ja muut muodot. Comfort idro takkasydän, antiikkilaastislammaus, galaxy laatoitus, kohdevalot.

Alussa oli pieniä ongelmia, kuten muissakin järjestelmissä; öljy, sähkö, hake, mutta apua on saatu toimittajan kautta vaikka viikonloppuna. Kiitos.

Koko järjestelmän kalibrointi oli haastavaa kun yrittää saada pellettitakan, puuhellan,Nordic vesikierto, lattialämmityksen, termostaatit, sähkövastukset, ym. vesipaineet, virtaukset kohdalleen. Järjestelmän paras kohta kuitenkin on, ettei Vaimo koskaan kyseenalaistanut toimivuutta, sitä että tämä ei maksaisi itseään takaisin, tai että ei olisi ekologinen ratkaisu.

Paikallisen kylähullun systeemi toimii sittenkin yhteisymmärryksessä.

Rakennustarkastus sanoi, että tuolla eristemäärällä, ja tuolla järjestelmällä tämän talon lämmityskulut ovat kohdallaan.

Varajärjestelmänä toimii 500 litraisessa aurinkovaraajassa 3000W sähkövastus ja Panasonicin ilmalämpöpumppu. 2013 vuonna tarkoitus asentaa vesi aurinkokeräimet.

Kaikki valot energialamppuja tai ledejä. Myös lämmön talteenotto Digit 2

Pellettitakka on automaattinen, mutta kun sytyttää puuhellan niin takka ajaa itsensä alas ja kun puut loppuu, pelletti syttyy. Jos kaikki sammuu lähtee sähkö päälle, jos ei lähde varaava lattia + varaaja pitää talon 3-5 vrk lämpimänä. On testattu, talo kuitenkin 150m2.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito