Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisääSelvä
Sulje sivuvalikko

Etusivu » Referenssit » Referenssi: Yli-Piipari

Referenssi: Yli-Piipari

Takan asennuskohtaan rakennettiin palamaton seinä. Seinän toisella puolella on keittiökalusteita, ja takan etupuoli on olohuonetta kohti.

 

Takka tuotiin kotipihaan asti Tulituotteen toimesta. Toimitusvaiheessa talossa oli jo ovet ja ikkunat asennettu, joten takka tuotiin sisälle kodinhoitohuoneen oven kautta. Tulipesästä irrotettiin keraamiset taustapalat, arinat ja tulipesän pohja jotta takasta saatiin kaikki ylimääräinen paino pois. Takka tuotiin sisään nokkakärryillä kahden miehen voimin.

 

Sisällä takkaan ruuvattiin seisontajalat ja tulipesän osat koottiin takaisin paikoilleen. Rungoksi hitsattiin kulmaraudasta takan muoto, johon kiinnitettiin LUJA-levyt. Alas asennettiin kiertoilmaritilä, mutta kotelon ylätila jätettiin kokonaan auki.

 

Talossa on kaukolämpö, joten kiertoilmatakka hankittiin lähinnä tunnelman ja lisälämmön tuojaksi. Kun takalla lämmittää yhden pesällisen, talon lämpötila nousee muutamalla asteella. Lämpötila tippuu takaisin peruslämpötilaan puolen päivän aikana. Jos talossa halutaan pitää peruslämpöä korkeampaa lämpöä, takassa voi polttaa yhden pesällisen aamulla ja yhden illalla. Näin talossa saadaan pysymään peruslämpötilan 22 °C sijasta 24 °C.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito